1 ČOKOLADNI NAPITAK MOŽETE PITI BEZ BRIGE O IZGLEDU: Stručnjak objasnio da NE DODAJE KILOGRAME, o ovome je reč
Napitak, Foto: Printscreen YouTube/Traditional Beauty Tips

sjajno

1 ČOKOLADNI NAPITAK MOŽETE PITI BEZ BRIGE O IZGLEDU: Stručnjak objasnio da NE DODAJE KILOGRAME, o ovome je reč

Umesto fabričke čokolade u prahu preporuka je da koristite kakao

Objavljeno:

U potrazi za adekvatnom hranom koja će nam pomoći da skinemo višak kilograma, mnogi ostanu zbunjeni jer brojni eksperti savetuju sve i svašta. Većina nutricionista preporučuje konzumiranje namirnica koje su bogate vlaknima objašnjavajući da na ovaj način pomažu telu da lakše svari hranu i izbaci toksine. Zbog toga mnogi od njih preporučuju orašaste plodove i semenke kao hranu bogatu vlaknima.

Međutim, trener Stiv Benet ističe kako topla čokolada, odnosno kakao pomešan sa nezaslađenim prahom čini čuda u topljenju viška kilograma.

Vruća čokolada je prema njegovim rečima odlično rešenje za one koji vole slatko, a želeli bi da smršaju. Vlakna se sporije obrađuju u organizmu zbog čega smo duže siti i zaustavljaju želju za grickalicama, prenosi The Sun.

kakao
foto: Nic Murray / Alamy / Profimedia

Međutim, on napominje da verzije čokolade u prahu koje kupujemo u prodavnicama imaju previše šećera u sebi. Nasuprot tome, možete da napravite zdraviju verziju. Potrebno vam je 200 ml toplog mleka, dve pune kašike običnog kakao praha i dve kašičice zaslađivača stevije koja je prirodna zamena za šećer.

Većina ljudi, prema statistici britanske nacionalne zdravstvene službe ima potrebu za više vlakana.

Prema nekim podacima odrasli dobijaju dnevno unose manje od 20 g vlakana iako je preporučeno barem 30 g dnevno. U kakau ima oko 28 odsto vlakana i on je jedan od najboljih izvora ovog nutrijenta. Osim njega vlakana ima i u avokadu, kaši i kori krompira. Jedna studija koja je rađena pre devet godina i u kojoj je učestvovalo 240 ljudi otkrila je da oni koji su hteli da smršaju unosili 30 g vlakana što je rezultiralo skidanjem u proseku oko 2 kilograma godišnje.

Stručnjaci napominju da se sve efikasne dijete zasnivaju zapravo na odricanju od određenih namirnica i da se to ljudima zapravo ne sviđa.

Ključna stvar je da vlakna budu na prvom mestu, jer će vas ona učiniti sitima, pa ćete ostali deo obroka jesti u manjim količinama.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.